On vaikea kuvitella että syyskuusta 2010, jolloin SETT.fi aloitti toimintansa, on jo pian kuusi vuotta. En koskaan kuvitellut sivuston muuttavan elämääni niin radikaalisti, kuin miten lopulta kävi.

Muistan vieläkin sen hetken kun Teemu "wabbit" Hiilinen kysyi minua mukaan uuden kotimaisen esports-sivuston toimintaan syyskuun alkupuolella 2010. Hän oli lukenut kirjoituksiani kansainväliseltä Cadred.org-sivustolta, joka toimi omana ponnahduslautanani Suomen esports-yhteisöön.

Vaikka tein melko nopeasti päätökseni hypätä mukaan SETT.fi:n kelkkaan - jonka silloisista tekijöistä en tuntenut ketään muuten kuin nimimerkin perusteella - niin on se ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä.

Teemun johdolla sain alkuun huomattavan koulutuksen suomen kieliopista sekä kunnian seurata sivusta, että miltä näyttää aito rakkaus lajiin. Ensimmäinen oppi antoi kipinää hakea toimittajakouluun opiskelemaan, kun taas jälkimmäinen muistuttaa yhä vieläkin miksi teen työtä tämän lajin eteen Suomessa.

Teemu ja Petri "Procyon" Hämälä ovat antaneet vuosien varrella niin paljon tukea sekä erilaisia mahdollisuuksia tehdä ja kokea kaikkea hienoa lajin parissa, että on hyvin vaikea purkaa sanoiksi tätä kiitollisuuden määrää.

SETT.fi:n sulkeminen on yhden aikakauden loppu itselleni, mutta myös koko Suomen esports-yhteisölle. Sivusto tarjosi alkuaikoinaan huomattavan määrän sisältöä, mitä ei muista kanavista ole nähty. Lisäksi se oli alkuvaiheessa Suomen kilpapeliyhteisön kokoontumispaikka.

Itselleni onkin jäänyt tapahtumien ohella parhaiten mieleen juuri tuo alkuvuosien yhteisöllisyys, joka on kadonnut kovaa vauhtia Suomen peliyhteisöistä IRC:n "kuoleman" myötä. Viime vuosina esille ovatkin nousseet pääasiassa vain trollit, joten hieman jännityksellä odotankin näemmekö enää koskaan kunnon yhteisösivustoa Suomessa.

Tätä blogia voisi jatkaa loputtomiin listaten parhaita muistoja sivustoon liittyen ja ties mitä muuta, mutta näin en kuitenkaan tee, sillä ennen kaikkea haluan päättää yhden osan elämääni kiittämällä sivustoon liittyviä ihmisiä.

Kiitokset kaikille SETT.fi:n vapaaehtoisille vuosien varrella. Kiitos teille kaikille, jotka olette lukeneet tai kommentoineet juttuja vuosien varrella. Erityiskiitokset Petrille, Teemulle, Jussille ja Elmerille tästä upeasta ja erikoisesta taipaleesta :)