Kotimainen RCTIC eSports -organisaatio on menettänyt Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa yhdeksän kuukautta kestäneen yhteistyön päätteeksi.

Syyskuussa RCTIC eSportsiin liittynyt silloinen Epiphany Bolt -joukkue päätti alkuvuonna jättää koulut ja työt toistaiseksi, kun he muuttivat yhteiseen pelitaloon Keravalle ja keskittyivät täysillä pelaamiseen.

Alkuvuoden aikana joukkue voitti muun muassa Nordic Masters Season 2 -finaalit Ruotsissa, josta joukkue tienasi yli 8 000 dollaria. Maaliskuun jälkeen tulokset ovat kuitenkin hieman hiipuneet, vaikkakin joukkue on juhlinut esimerkiksi Lantrek 2016 -tapahtuman voittoa Tampereella toukokuussa.

Nyt joukkue kokee kuitenkin muutoksia, kun heidän ja RCTIC:n näkemys tulevaisuudesta eivät olleen samankaltaiset. Tämän seurauksena osapuolet ovat päättäneet lopettaa yhteistyönsä, jonka seurauksena joukkue tulee pelaamaan toistaiseksi LGR-nimellä.

Slaava "Twista" Räsäsen kommentti koskien tulevaa:

Siitä on hieman yli yhdeksän kuukautta kun liiityimme RCTIC-organisaatioon. Meillä on ollut hyvä yhteinen taival heidän kanssaan, ja arvostamme sitä mitä he ovat tehneet vuoksemme, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin: Olemme päättäneet alkaa etsimään uutta kotia kokoonpanollemme. Etsimme pitkäaikaista yhteistyökumppania joka tukee meitä, samalla kun me keskitymme täysillä CS:n pelaamiseen. Kiinnostuneet tahot voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen slaava.rasanen[AT]gmail.com

RCTIC:n Jere Alanen kommentoi yhteistyön päättymistä seuraavasti:

Aina on ikävää, että pitkä yhteistyö päättyy. Kaikki päättyy kuitenkin aikanaan ja tänään joudumme ilmoittamaan yhteistyön päättyneeksi allamme pelanneen kokoonpanon kanssa. Joukkueen kanssa käytiin läpi jatkoa organisaatiossamme, mutta näkemykset tavoitteista ja tulevaisuudesta eivät loppujen lopuksi osuneet yhteen. Kokonaisuus ei kohdannut, jonka pohjalta emme lähteneet jatkamaan yhteistyötä joukkueen kanssa, vaan katsoimme parhaaksi päättää yhteistyön tähän ja antaa heidän tarttua heille tehtyihin tarjouksiin. Tahdomme kiittää koko organisaatiomme ja sponsoreidemme puolesta joukkuetta kaikesta mitä joukkue meille antoi ja mitä saimme yhdessä aikaan. Katsomme nyt organisaationa eteenpäin ja uskomme, että uutisia tulevasta saadaan jo lähiaikoina. On ollut myös positiivista nähdä nuorten joukkueiden kehittyminen, mutta katsomme rauhassa asiaa eteenpäin.

Entinen RCTIC-joukkue pelaa toistaiseksi nimellä LGR:

  •  Slaava "Twista" Räsänen
  •  Lasse "ZOREE" Uronen
  •  Saku "SAGGERTON" Jokinen
  •  Sami "xseveN" Laasanen
  •  Eetu "sAw" Saha

LGR kisaa viikonloppuna eSM:n ensimmäisen osakilpailun finaalissa, jossa joukkue kohtaa SkitLiten. Voittaja varmistaa paikan eSM-finaaliin Assembly Summer 2016 -tapahtumaan.