Peliliigan toiset osakilpailufinaalit pelataan lauantaina 2. heinäkuuta Vierumäellä sijaitsevassa viihderavintola Teatrossa. Osakilpailufinaalin voittajat jatkavat eSM-finaaleihin Assembly Summer 2016 -tapahtumaan.

StarCraft 2

eSM:n toinen osakilpailufinaali tullaan käymään ENCE eSportsin Vesa “Welmu” Hovisen sekä Dead Pixelsin Benjamin “PuPu” Puhan välillä. Hovinen on nyt toista kertaa tavoittelemassa paikkaa ASSEMBLY Summer -festivaaleilla elokuussa järjestettävään finaaliin, johon oman paikkansa on jo kaksi viikkoa sitten varmistanut Joona “Serral” Sotala.

Hovinen lähtee otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Hän ja Puha ovat tänä vuonna kohdanneet kolmesti, ja joka kerta voiton on vienyt Hovinen. Yhteensä pelaajat ovat pelanneet toisiaan vastaan 15 kertaa, joista Hovisen hyväksi on päättynyt 13 ottelua. 

Ottelua voisi verrata Englannin ja Islannin taannoin pelaamaan puolivälieräotteluun jalkapallon MM-kisoissa: Islanti onnistui voittamaan Englannin, mutta jos pelit olisi pelattu paras viidestä -järjestelmällä, voiton olisi vienyt Englanti. Samalla tavalla tulee todennäköisesti käymään myös tässä otteluparissa: Puha saattaa voittaa yhden tai maksimissaan kaksi karttaa, mutta paras viidestä -järjestelmällä voittoon tulee astelemaan Hovinen. Jo pelkästään Hovisen kokemus - yli 2000 virallista ottelua - antaa hänelle hyvin ratkaisevan etulyöntiaseman. 

Mikäli Puhan kertoimet lähentelevät viittä, kannattaa miettiä varovaista sijoitusta hänen puolestaan. Muuten kannattaa lähteä hakemaan tuplaa päivän Counter-Strike: Global Offensive -ottelusta. 

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strikessa tullaan näkemään Suomen CS-yhteisön lippulaiva ENCE eSports. Vastaansa ENCE saa Team Menace.fi:n, joka aikaisemmin tunnettiin Just Deal With It -joukkueena.

Menace ei ole onnistunut saamaan vuoristorataansa kuriin. Joukkue pystyy välillä koviin suorituksiin, mutta myös radan matalimmat kohdat ovat hyvin matalalla. 

ENCE lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Joukkue on pystynyt harjoittelemaan yhdessä tehokkaasti ammattilaisuuden myötä. He ovat myös saaneet arvokasta LAN-kokemusta ulkomaisista turnauksissa. DreamHack Summereilla joukkue haastoi todella tiukkoihin rajoihin turnauksen voittaneen brasilialaisen Immortalin sekä myös turnauksessa kolmanneksi tulleen tanskalaisen Astraliksen.

Vaikka ENCE välillä pelaakin kurittomasti, niin Menacella ei tule taito riittämään yksi vastaan yksi -tilanteissa eikä myöskään taktisesti. Paras kolmesta -sarja tulee vielä takaamaan sen, ettei yllätyksiä pitäisi tästä parista tulla: ENCE eSports tulee nappaamaan itselleen 2-0 voiton.

Lähtisin itse hakemaan suoraa tuplaa StarCraft 2 -ottelun kanssa. Kertoimet jäävät kuitenkin suhteellisen pieneksi ja en usko Menacen mahdollisuuksiin yllättää. Menacen kertoimen on pakko nousta yli viiden, jos edes ottaa harkintaan singlen lyömisen.