Montrealissa elokuun 12.-14. päivä pelattavaan WCS 2016 Summer Championship -kilpailuun karsitaan Euroopan osalta kahdeksan pelaajaa mukaan tänään lauantaina 23.7. Mukana 16 pelaajan karsinnassa ovat suomalaiset Joona "Serral" Sotala ja Vesa "Welmu" Hovinen.

Euroopan karsinnat alkoivat jo keskiviikkona ja torstaina 20.-21. päivä heinäkuuta, kun kahdesta avoimesta EU-palvelimella pelatusta karsinnasta kummastakin kahdeksan pelaajaa eteni nyt lauantaina 23.7. pelattavaan loppukarsintaan. Loppukarsinnan läpäisee ja paikan Montrealin kilpailuun saa kahdeksan pelaajaa.

Karsinta pelataan double elimination -formaatilla otteluiden ollessa paras viidestä. Jokaisen pelaajan on voitettava kaksi ottelua karsinnan läpäistäkseen. Yhden ottelun saa luonnollisesti hävitä, kuten double elimination -malliin kuuluu.

Welmulla on vastassaan ensin Namshar, jonka jälkeen eteen tulee joko karsinnassa Welmun kaatama uThermal tai Minato. Mahdollisuudet jatkoon ja WCS 2016 Summer Championship -paikkaan ovat Welmulla todella hyvät.

Serral kohtaa ensimmäisessä ottelussaan ranskalaisen nousukkaan ShaDoWn. Tämän jälkeen tie käykin kuoppaisemmaksi, sillä toisella kierroksella eteen tulee todennäköisesti huippu-terran MarineLorD ellei DmC yllätä häntä ensimmäisellä kierroksella. Jos Serral joutuu alalohkoon, niin sielläkin kohtaamiset ovat Welmun puolta kovempia, sillä edessä ovat TLO, Strange, Bunny ja HeRoMaRinE.

Aikataulu

Lauantai 23.7.
15:00 Ottelut alkavat
 

Lähetykset

Virallista lähetystä DreamHackin toimesta ei ole. Kaikkiin otteluihin ei lähetyksiä riitä, mutta aiempia karsintoja selostaneet BaseTradeTV, Wardiii ja Pughy lähettävät ne pelit, joihin ehtivät ja pääsevät mukaan.

@starcraft2fi twitter-tili pyrkii ilmoittamaan, jos suomalaisia nähdään lähetyksissä.
 

Pudotuspelit

Palkinnot

Kahdeksan parasta saa paikan WCS 2016 Summer Championship -kilpailuun, joka pelataan DreamHack Montrealissa 12.-14. elokuuta ja jossa minimipalkkio on 1500 dollaria.