John "TotalBiscuit" Bain on sunnuntaina 24.7. aloittanut uuden kuukausittaisen online-turnauksen nimeltä SHOUTcraft Kings. Turnaus noudattaa kukkulan kuningas -formaattia ja tarjoaa kuukausittain 5000 dollaria palkintorahaa.

Ensimmäinen SHOUTcraft Kings -turnaus pelattiin sunnuntaina 24. heinäkuuta. Se toi raikkaan tuulahduksen vuoden 2016 StarCraft II -turnauskuvioihin poikkeuksellisen formaattinsa vuoksi mutta eritoten, koska kisassa nähtiin tämänhetkisen WCS-järjestelmän takia harvinaisia etelä-korealaisten ja länsimaalaisten pelaajien yhteenottoja. Harvinainen herkku keräsikin online-turnaukselle poikkeuksellisen suuret katsojalukemat, kun parhaimmillaan yli 30 000 katsojaa seurasi pelejä yhtä aikaa.

Turnauksen formatti on kukkulan kuningas, jossa ottelut ovat paras yhdestä ja pelejä pelataan kaksikymmentä. Turnaus etenee niin, että aina kartan voittanut pelaaja jatkaa kohtaamaan uuden vastustajan ja häviäjä putoaa turnauksesta. Jokaisesta karttavoitosta tienaa 250 dollaria. Pelaajien järjestystä tai kaikkia osallistuvia pelaajia ei ole tiedotettu etukäteen. Osa kilpailun jännitystä onkin odottaa, kuka on senhetkisen kuninkaan uusi haastaja.

Ottelut lähetetään kanavalla twitch.tv/totalbiscuit ja videot lisätään YouTubeen. Selostamassa ovat Totalbiscuit, Geoff "iNcontroL" Robinson ja valikoidut vieraat.

TotalBiscuit on luvannut, että turnaus jatkuu vielä kuuden kuukauden ajan kuukausittaisilla turnauksilla, joissa pelaajat vaihtelevat.

SHOUTcraft Kings heinäkuu, 24.7.

Turnauksessa esiintyneet pelaajat

:protoss: Dear
:protoss: Super
:protoss: herO
:protoss: Harstem
:terran: Kelazhur
:terran: MarineLorD
:terran: ByuN
:terran: GuMiho
:terran: INnoVation
:terran: Maru
:terran: Polt
:zerg: Scarlett
:zerg: TLO
:zerg: Stephano
:zerg: Dark
:zerg: Hydra
:zerg: RagnaroK
:zerg: Solar
:zerg: TRUE
:zerg: Snute
:zerg: Nerchio
 

Ottelut ja videot

 

Palkintojen jakauma

:terran: INnoVation 1750 $
:terran: Polt 1000 $
:protoss: Dear 750 $
:zerg: Stephano 750 $
:zerg: Nerchio 500 $
:zerg: TLO 250 $