E-urheilun vedonlyönti

E-urheilu eli eSports on ollut viime vuodet yksiä kuumimpia lajeja vedonlyöntimarkkinoilla. Näkyvyys sai vielä lisäboostia poikkeuskeväästä jolloin monet muut lajit olivat tauolla. E-urheilua tarjoavat valikoimassaan jo lähes kaikki vedonvälittäjät ja vedonlyöntiä tarjoavat nettikasinot. Myös Suomen Veikkaus. Kohteista löytyvät kaikki suosituimmat lajit, CS:GO, LoL ja Dota 2 peleistä kattavimmin.

Kuten perinteisissäkin urheilumuodoissa, myös E-urheilun vedonlyönnissä suosituin pelimuoto on pitkäveto. Koska tasapeliä ei otteluissa tunneta, on tulosvaihtoehtoja vain kaksi. Koska monet ottelut ovat kuitenkin hyvin epätasaisia lähtökohditaan, myös tasoitusvetoja tarjotaan yleisesti.

CS:GO:n kohdalla tämä ilmaistaan muodossa +/- karttaa tasoitusta. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa yksi illan otteluista on Sprout – HellRaisers, ja kertoimet Unibetilla 1.38 – 2.85. Sprout on siis ennakkosuosikki. Tasoitusvedolla -1,5 karttaa joukkueen kertoimeksi tulee 2.30. Vaihtoehto toteutuu jos Sprout voittaa vähintään 2 kartalla. Jos ero lopputuloksessa olisi vain yksi kartta, HellRaisers olisi puolestaan tasoitusvedon voittaja.

Jos seuraat eSportia ja vedonlyöntivihjeitä amerikkalaisesta mediasta, saatat törmätä myös USA-muotoisiin vedonlyöntikertoimiin. Niissä suosikin kerroin on negatiivinen luku, altavastaajan positiivinen. Luku ilmaisee suosikin kohdalla paljonko on panostettava voittaakseen $100, altavastaajan kohdalla paljonko $100 vedolla voittaa. Voit kääntää nämä tutumpaan desimaalimuotoon vedonlyönnin kerroinlaskurilla.

Vetoja voidaan myös lyödä yksittäisen erän eli kartan voitosta, tai vaikkapa kierrosmäärästä tai yksittäisistä pelitapahtumista. E-urheilusta voi toki muiden lajien tapaan lyödä vetoa myös livenä matsin aikana. Tässä avittavat livestriimit, joita Twitcin ja muiden suoratoistopalveluiden ohella esittävät ajoittain myös vedonvälittäjät suoraan sivuillaan.

Usein parhaiden kertoimien löytämiseksi kannattaa pelitili olla useammalla sivustolla. Veikkauksen kertoimet eivät välttämättä ole markkinoiden korkeimmat, mutta poikkeavia markkinatoppeja on sieltäkin mahdollista löytää.

Vihjeiden suhteen oikeastaan paras keino on olla lajin aktiivinen seuraaja. Ajantasaisimmat tiedot ja juorut löytyvät usein harrastajien foorumeilta ja somesta uutismedioiden sijaan. Toki myös peesaamalla pääsee alkuun, mutta maksullisten vihjepalveluiden suhteen kannattaa olla skeptinen. Usein esimerkiksi Twitterissä pelivinkkejä kaupittelevien pitkän aikavälin track recordia on mahdotonta tietää.